Gemeente Stichtse Vecht

Gemeente Stichtse Vecht is een middelgrote gemeente in de Provincie Utrecht met ongeveer 65.000 inwoners.

Sinds begin 2020 beheert Gemeente Stichtse Vecht aansluitingen voor hun gebouwen aansluitingen en overige aansluitingen via DB-energie. Om deze processen te stroomlijnen en vanwege de behoefte van de gemeente om een centraal energie aanspreekpunt binnen de gemeente te hebben vult Trenton op locatie ook de rol van Energie Coördinator in.

Binnen de Gemeente Stichtse Vecht lopen verschillende verduurzaming projecten waarvoor DB-energie monitoring wordt ingezet om te monitoren of de genomen maatregelen effect hebben en uiteraard ook om de benodigde rapportages aan te kunnen leveren. Tevens worden functionaliteiten zoals alarmen, benchmarken en kostenprognoses ingezet om beter inzicht te krijgen op het energie verbruik en verwachte energie kosten.

De volgende stap in het beheersen van de energieprocessen was dat afdeling Financiën een veel snellere verwerking van energiefacturen wenste. Hiervoor is de automatische factuurcontrole van DB-energie geïmplementeerd. Na de invoering van DB-eFactuur is het goedkeuringsproces sterk vereenvoudigd en de verwerking van inkomende energie facturen geheel geautomatiseerd.

Wilt u dat wij u helpen om tijd te besparen met uw administratieve energiezaken?
David Godeschalk
+31(0)612390245